Fırında Şiş Kebap
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 25dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 kg yağlı satır kıyma
- 1 çorba kasesi çekilmiş ekmek içi
- 1 yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 2-3 tatlı kaşığı acı pul biber
- 2 orta boy çekilmiş kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 – 8 adet domates ( dörde bölünmüş )
- 10- 15 adet yeşil sivri orta acılıkta biber
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
- 10- 12 adet yassı demir şiş
- 5-6 adet tırnak pide
Hazırlanışı
Kıymaya, domates ve biber hariç tüm malzemeleri ekleyiniz. Yaklaşık 10 dk yoğurup, en az yarım saat buzdolabında bekletiniz. Bir kaseye soğuk su koyup, ellerinizi ıslata ıslata mandalina boyutunda kıymadan kopardığınız topları, yassı şişlere elinizle sıka sıka uzatıp yayınız. Fırınınızı 180 derecede 5 dk ısıttıktan sonra, ızgara tepsinize sırayla şişleri diziniz. Bir başka tepsiye veya yanına sığıyorsa, domates ve biberleri de, bir domates, bir biber olacak şekilde şişe diziniz. Bu şekilde fırına verip en az 15-20 dk pişiriniz. Piştikten sonra tırnak pidelerinizi kişi başı olacak şekilde tabaklara dizip, şiş kebabı ve domatesi üzerine servis yapıp, ikram ediniz. Afiyet olsun.
,
0 yorum:
Yorum Gönder