Hasta Dopingi (Tavuklu Yeşil Mercimek Yemeği)
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 5 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü 5 bardak su ile haşlıyoruz.
Yeşil mercimeği ayrı bir tencerede haşlıyor, siyah suyunu süzüyoruz.
Bu sırada ayrı bir yerde zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine salçayı ekleyip, haşladığımız tavuk suyunu katıyor ve kaynamaya bırakıyoruz.
Havucu ister küçük kareler şeklinde ister rendeleyerek hemen ekliyoruz.
Salçalı su havuçlar yumuşayıp kaynayınca suyunu süzdüğümüz yeşil mercimeği ve didiklediğimiz tavuk parçalarını, tuzunu ve karabiberini ekliyor 5 dk kısık ateşte özleştiriyor ve altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Çok vitaminli bir yemek, grip için müthiş bir ilaç. Ye, yat ertesi gün sapasağlam.
0 yorum:
Yorum Gönder