Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
17 Mayıs 2014 Cumartesi

Tavuk Dolma (Kıbrıs Usulü)



NefisYemekTarifleri-hiPVGW3wQ


Kaç Kişilik: 1-2 kişilik


Hazırlama Süresi: 45dk


Pişirme Süresi: 15dk




Malzemeler


  • İki adet tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Galeta unu
  • Yağ
  • Bir adet yumurta
  • Bir kaç kaşık süt



Hazırlanışı


İlk olarak beşamel sosu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından tavuk göğsünü (buzlu olmamalı) altına folyo ve üzerine buzdalını poşeti gererek dövmeniz gerek. Bu benim pratik yöntemim, tabi evde olan materyale göre kendinizde yeni teknikler geliştirebilirsiniz:) Dövme işlemini sert bir tava ile yaptım, her bir tavuk göğsünü yaklaşık 10 dk kadar dövdüm. Resimde de göreceğiniz gibi yarım santimden ince ve geniş bir tavuk elde ettim. Dövmüş olduğum tavuğu tuz ve karabiber ile harmanladıktan sonra yapmış olduğum garnitürlü beşamel sostan bir kaç kaşık (olmasını istediğiniz doluluk oranı kadar) koyarak tavuğu alttaki folyo yardımıyla sarıyoruz (resimde görebilirsiniz). Ardından yumurta ve bir kaç kaşık sütü birlikte çırparak tavuğu önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak ısıtılmış yağın içerisine bırakıyoruz. Kızardıktan sonra yanına patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Beşamel sos için margarini tavada eritip üzerine unu ekleyip, un kokusu alana dek kavuruyoruz. Ardından yavaş yavaş sütü ilave ederek tümünü koyup koyulaşana kadar kaynatıyoruz ve kaynama sırasında garnitürü de içerisine ekleyip ateşten alarak soğumaya bırakıyoruz.

Tavuk Dolma (Kıbrıs Usulü) 1

Tavuk Dolma (Kıbrıs Usulü) 2

Tavuk Dolma (Kıbrıs Usulü) 3




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz