Yoğurtlu Bulgur Köftesi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- Sarımsaklı yoğurt
- Tuz
- Tereyağı
Hazırlanışı
Bulgur bir kaba konur. Üzerine su gezdirilir ve üzeri kapatılır. 10 dakika bekletilir. İyice şişen bulgura yumurta, tuz ve un ilave edilir. Yoğurulur kıvama gelmesi için gerekirse azar azar su serpilir. Yoğurmaya devam edilir. Hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurulan bulgura şekil verilir. Bir tencereye su konur, tuz ilave edilir ve kaynatılır. Kaynayan suya köfteler ilave edilir ve pişirilir. Pişen köfteler servis tabağına alınır ve sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür. Erittiğimiz tereyağına pul biber eklenir ve yoğurdun üzerine dökülür. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder