Kısır Tarifi
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 5-6 dal marul
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet salatalık
- 4 dal yeşil soğan
- 1 baş soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz
- Kırmızı biber
- Nar ekşisi
- Limon
Hazırlanışı
Bulguru 2 bardak sıcak su ile yarım saat dinlendirin. Ayrı bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanı kavurun. Üzerine salçayı ekleyin kavurun. Şişen bulgurları süzüp bu harca ekleyin karıştırın kapağını kapatın. Soğuyana kadar dinlensin.
Geniş bir kapta bütün yeşillikleri doğrayın üzerine de dinlenmiş bulgur harcını ekleyin. Yağını limonu baharatları ve nar ekşisini ilave edip iyice harmanlayın ve servise hazır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder