Makarna Kavurması
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- Yarım paket makarna
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Sıcak su
- Tuz
- Varsa defne yaprağı
Hazırlanışı
Çok lezzetli bulduğum oldukça pratik ve farklı lezzette bir makarna oluyor:)
Öncelikle yağlarımızı tencereye koyuyoruz eriyince üzerine yarım paket makarna (3 kişilik) koyuyoruz ve makarnaların renklerinde değişiklikler olana kadar kavuruyoruz. Burada 2 biçimde devam edebilirsiniz;
1. Üzerini 2 parmak geçinceye kadar su, tuz ve varsa defne yaprağı ekleyip kapağını kapatarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirebilirsiniz.
2. Kavurduktan sonra salça üzerini 2 parmak geçecek kadar su, tuz ve varsa defne yaprağı ekleyip aynı biçimde pişirebilirsiniz.
Tamamen damak zevki ikisi de gayet lezzetli oluyor. Hatta makarnaya ekstra sos bile aratmıyor:)
Defne yaprağı şart değil ancak 2 yaprak atınca inanılmaz yakışıyor bu makarnaya. Şimdiden ellerinize sağlık, afiyetler olsun;)
0 yorum:
Yorum Gönder