Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
21 Mayıs 2014 Çarşamba

Makarna Kavurması



NefisYemekTarifleri-StZ8h4DYX

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Sıcak su
  • Tuz
  • Varsa defne yaprağı



Hazırlanışı

Çok lezzetli bulduğum oldukça pratik ve farklı lezzette bir makarna oluyor:)
Öncelikle yağlarımızı tencereye koyuyoruz eriyince üzerine yarım paket makarna (3 kişilik) koyuyoruz ve makarnaların renklerinde değişiklikler olana kadar kavuruyoruz. Burada 2 biçimde devam edebilirsiniz;
1. Üzerini 2 parmak geçinceye kadar su, tuz ve varsa defne yaprağı ekleyip kapağını kapatarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirebilirsiniz.
2. Kavurduktan sonra salça üzerini 2 parmak geçecek kadar su, tuz ve varsa defne yaprağı ekleyip aynı biçimde pişirebilirsiniz.
Tamamen damak zevki ikisi de gayet lezzetli oluyor. Hatta makarnaya ekstra sos bile aratmıyor:)
Defne yaprağı şart değil ancak 2 yaprak atınca inanılmaz yakışıyor bu makarnaya. Şimdiden ellerinize sağlık, afiyetler olsun;)




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz