Peynirli Kabak
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 3 adet kabak
- 150 gr beyaz peynir
- 1 fincan yoğurt
- 1 fincan un
- 1 fincan sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Bir kaseye yumurtaları kırınız. İçerisine yoğurdu, ezilmiş peyniri, unu, sıvı yağı, rendelenmiş soğanı, tuz ve karabiberi koyup hepsini iyice karıştırınız. Kabakları kazıyıp bir parmak genişlikte dilimlere kesip tepsiye veya borcama sıralayınız. Üzerine hazırlanan peynirli karışımı dökünüz. Kabak kaldıysa tekrar kabak ve sos koyunuz. Tepsiyi orta hararetli fırına koyup (ben midi fırında 240 derecede 40-45 dk pişirdim. Siz kendi fırınınızda bu dereceye yakın olacak şekilde pişirebilirsiniz. ) Açık pembe renk alana kadar pişiriniz. Fırını kapatıp 10 dakika daha tutup çıkarınız. Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder