Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
22 Mayıs 2014 Perşembe

Peynirli Kabak



NefisYemekTarifleri-vTynTDfxs

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 40dk


Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 150 gr beyaz peynir
  • 1 fincan yoğurt
  • 1 fincan un
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber



Hazırlanışı

Bir kaseye yumurtaları kırınız. İçerisine yoğurdu, ezilmiş peyniri, unu, sıvı yağı, rendelenmiş soğanı, tuz ve karabiberi koyup hepsini iyice karıştırınız. Kabakları kazıyıp bir parmak genişlikte dilimlere kesip tepsiye veya borcama sıralayınız. Üzerine hazırlanan peynirli karışımı dökünüz. Kabak kaldıysa tekrar kabak ve sos koyunuz. Tepsiyi orta hararetli fırına koyup (ben midi fırında 240 derecede 40-45 dk pişirdim. Siz kendi fırınınızda bu dereceye yakın olacak şekilde pişirebilirsiniz. ) Açık pembe renk alana kadar pişiriniz. Fırını kapatıp 10 dakika daha tutup çıkarınız. Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.
Peynirli Kabak 1
Peynirli Kabak 3
Peynirli Kabak 4
Peynirli Kabak 5
Peynirli Kabak 6



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz