Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
24 Haziran 2014 Salı

Yoğurtlu Patates Çanağı Meze Tarifi

Yoğurtlu Patates Çanağı Meze Tarifi

NefisYemekTarifleri-LCvqg9cas
Malzemeler
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

3 Adet Orta Boy Patates

1 Tatlı Kaşığı Mayonez

1 Tutam Dereotu

1 Tutam Maydanoz

Tuz

Yoğurt Sosu İçin:

1 Yemek Kaşığı Mayonez

1 Çay Bardağı Torba Yoğurdu

1 Tutam Dereotu

1 Diş Sarımsak

Tuz
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup, iri parçalarda kesiyoruz. Tencereye patatesleri alıyoruz. Üzerine tuz serpiyoruz. Patateslerin üzerini örtecek kadar su koyup, haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri tencereden kevgirle alıyoruz. Bir kaseye koyuyoruz. El blendırıyla ezerek püre haline getiriyoruz. Ayrı bir tarafta bir kaseye mayonezi ekliyoruz. Üzerine zeytinyağını ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Maydanoz ve dereotunu ince kıyıp, patateslere ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz. İsterseniz elimizle de yoğurabiliriz. Hazırladığımız patates karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız patateslerin ortasına bastırarak çukurluk yapıyoruz. Ayrı bir tarafta torba yoğurdunu bir kaseye boşaltıyoruz. Üzerine mayonezi ilave ediyoruz. Dereotunu ince kıyıp, kaseye ekliyoruz. Sarımsağı havana alıyoruz. Üzerine tuz serpip, havanda dövüyoruz. Ezdiğimiz sarımsağı da yoğurtlu karışımın üzerine ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Hazırladığımız yoğurtlu kaşımdan kaşık yardımıyla patateslerin ortalarına yerleştiriyoruz. İsterseniz şanti torbasına doldurup, şekilli sıkabilirsiniz. Mezemizi servise hazırlıyoruz. Çok pratik ve enfes bir lezzet…
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz