Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Haziran 2014 Pazartesi

Belen Tava

NefisYemekTarifleri-yQ3aWPX51

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 45dk


Malzemeler

  • 1 kg dana kuşbaşı
  • 5 tane domates
  • 5 tane sivri biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber, pul biber, kekik, tuz
  • Sıvı yağ, tereyağı

Hazırlanışı

Etleri tavaya alıp kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Fırın kabımıza alalım. Üzerine iri küpler şeklinde doğranmış domatesleri, yine iri doğradığımız biber ve sarımsakları ilave edelim. Biraz sıvı yağ ve baharatlarını katalım. 1 çay bardağı suyla salçamızı eritelim. Yemeğimize katıp hepsini bir harmanlayalım. Minik minik bir kaç parça tereyağını da üzerine koyup önce yağlı kağıtla sonrada alüminyum folyoyla açık kalmayacak şekilde kapatalım. 200 dereceli ısınmış fırında üzeri kapalı şekilde 30 dk kadar pişirelim. Daha sonra üzerini açıp 15 dk kadar da bu şekilde pişirelim. Belen tavamız hazır. Afiyet olsun:)
Not: Bu yemek aslında toprak tepside olur. Benimki kırıldığı için borcamda yaptım:) varsa toprak tepside yapmanızı tavsiye ederim.

Belen Tava 3

Belen Tava 4

Belen Tava 2

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz