Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Haziran 2014 Pazartesi

Cevizli Güllaç

NefisYemekTarifleri-FQj44jY65

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 10dk


Malzemeler

  • 9 adet güllaç
  • 100 gr dövülmüş ceviz
  • 1 litre süt
  • 300 gr şeker
  • Kiraz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Aslında canım çekince aceleyle yaptım biraz.
İlk olarak süt, şeker ve tereyağını yağ ve şeker eriyene dek ısıttım. Ardından güllaç yapraklarını kırarak tepsiye yerleştirdim. Her yaprağın arasına bir kepçe kadar sütlü şerbetten koyup ilk 5 katı o şekilde devam ettim. Ardından dövülmüş cevizi serperek eşit bir şekilde yaydıktan sonra tekrar yaprağı kırarak serdim ve aynı şekilde sütünü ekledim. Diğer dört katı da bu şekilde yaptıktan sonra soğuması için bir saat kadar dolapta beklettim, servis ederken üzerine de ceviz ve kirazla renklendirebilirsiniz, afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz