Cevizli Güllaç
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 9 adet güllaç
- 100 gr dövülmüş ceviz
- 1 litre süt
- 300 gr şeker
- Kiraz
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Aslında canım çekince aceleyle yaptım biraz.
İlk olarak süt, şeker ve tereyağını yağ ve şeker eriyene dek ısıttım. Ardından güllaç yapraklarını kırarak tepsiye yerleştirdim. Her yaprağın arasına bir kepçe kadar sütlü şerbetten koyup ilk 5 katı o şekilde devam ettim. Ardından dövülmüş cevizi serperek eşit bir şekilde yaydıktan sonra tekrar yaprağı kırarak serdim ve aynı şekilde sütünü ekledim. Diğer dört katı da bu şekilde yaptıktan sonra soğuması için bir saat kadar dolapta beklettim, servis ederken üzerine de ceviz ve kirazla renklendirebilirsiniz, afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder