Büryan
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 500 gr pirinç
- 1 bütün tavuk veya isteyen kemikli kuzu eti (orta parça büyüklüğünde)
- 2 orta büyüklükte kuru soğan veya 1 demet taze soğan
- İsteğe bağlı miktarda tuz
Hazırlanışı
Öncelikle tavuklu yapacak isek bütün tavuğu parçalamak gerekiyor. Veya kuzu eti ile yapacak isek bunları bir tencere içinde tuzunu katıp pişirelim. Diğer tarafta kuru soğan veya taze soğan ile yapacak isek soğanları sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Sonra pirinci de ilave ederek biraz pirinci de kavuralım. Orta büyüklükte bir tepsiye aktaracağımız soğan ve pirinç karışımın üzerine tavuk veya et suyunu döküyoruz ve tepsiye daha sonra pişen tavuk veya et parçalarını dizip fırına veriyoruz. 30-40 dakika suyunu çekene kadar pişirip biraz beklettikten sonra servis yapıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder