Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
15 Haziran 2014 Pazar

Büryan

NefisYemekTarifleri-ZCpawE7jX

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 25dk


Malzemeler

  • 500 gr pirinç
  • 1 bütün tavuk veya isteyen kemikli kuzu eti (orta parça büyüklüğünde)
  • 2 orta büyüklükte kuru soğan veya 1 demet taze soğan
  • İsteğe bağlı miktarda tuz

Hazırlanışı

Öncelikle tavuklu yapacak isek bütün tavuğu parçalamak gerekiyor. Veya kuzu eti ile yapacak isek bunları bir tencere içinde tuzunu katıp pişirelim. Diğer tarafta kuru soğan veya taze soğan ile yapacak isek soğanları sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Sonra pirinci de ilave ederek biraz pirinci de kavuralım. Orta büyüklükte bir tepsiye aktaracağımız soğan ve pirinç karışımın üzerine tavuk veya et suyunu döküyoruz ve tepsiye daha sonra pişen tavuk veya et parçalarını dizip fırına veriyoruz. 30-40 dakika suyunu çekene kadar pişirip biraz beklettikten sonra servis yapıyoruz.

Büryan 1

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz