Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
15 Haziran 2014 Pazar

Maklube

NefisYemekTarifleri-8WrBzjqYM

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 25dk

Pişirme Süresi: 25dk


Malzemeler

  • 1,5 kilo uzun patlıcan
  • 2 su bardağı pirinç
  • Kuş üzümü
  • Çam fıstığı
  • 50 gr tereyağı
  • 600-700 gr dana eti

Hazırlanışı

Patlıcanları 1 cm kalınlığında uzunlamasına kesin. Tuzlu suda bekletip peçeteyle suyunu alın. İyice kurusun. Yağda kızarana kadar pişirin. Yağını çekmesi için peçete kullanın (çok önemli yoksa pilav çok yağlı olur) eti tencereye alıp çok az yağ ekleyip 20-25 dk pişirin. Sonra tuzunu göz kararı ekleyip altını kapatın. Pirinci ılık suda 5 dk bekletin. Pilavı yapacağınız tencereye yağını süzdüğünüz patlıcanları resimdeki gibi yarısı içe diğer yarısı dışarı olacak şekilde boşluk bırakmadan dizin. Ortası biraz açık kalacak. Dizdikten sonra etleri ortaya koyun. Ayrı bir tencereye tereyağ ve çam fıstığını alıp kızarana kadar pişirin. Kuş üzümü ve pirinci ekleyin. Pilav yapar gibi kavurun. Karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra etlerin üzerine yayıp, patlıcanları kapatın. Üzerini hafif geçene kadar sıcak su ekleyip altı kısık şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra 5 dk bekleyin. Tencereden biraz büyük bir servis tabağına alıp ters çevirin. Afiyet olsun.

Maklube 1

 

Maklube 5

Maklube 3

Maklube 4

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz