Yoğurt Tatlısı
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 3 yumurta
- 4 fincan yoğurt
- 1 fincan eritilmiş, ılıtılmış tereyağı
- 4 fincan şeker
- 6 fincan un
- Kabartma tozu
Hazırlanışı
Not: Ölçüler, Türk kahvesi fincanıyla, şerbet için bardak da 200 mllik bardaklarla olacak. Ayrıca tatlıyı bir gün önceden yapıp dinlendirirseniz çok daha güzel oluyor.
Şerbeti için suyu ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayınca bir kaç damla limon ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakın. Yumurtaları bir kaba kırıp şekerle beraber çırpın. Tereyağını ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından elediğiniz unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Fırın kabına koyup 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişince fırından çıkartın, bir kaç dakika bekleyip soğuk şerbeti üzerine dökün. Ilınmasını bekleyin. Kreması için tereyağı hariç malzemelerin hepsini bir tencereye koyup çırpın. Altını açıp kaynayana kadar pişirin. Pişince tereyağını ekleyip, çırpın. Kremayı tatlının üzerine dökün. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder