Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
17 Haziran 2014 Salı

Cevizli Dondurmalı Kadayıf Tarifi

Cevizli Dondurmalı Kadayıf Tarifi

NefisYemekTarifleri-290QM6ZYY
Malzemeler
250 Gr. Kafayıf

1 Su Bardağı Ceviz

2 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Tatlı Kaşığı Tarçın

1 Su Bardağı Toz Şeker

Kreması İçin:

1 Lt. Süt

1 Su Bardağı Toz Şeker

3 Çorba Kaşığı Un

2 Çorba Kaşığı Nişasta

1 Yumurta Sarısı

1 Çorba Kaşığı Labne Peyniri

1 Paket Damla Sakızı

Üzeri İçin:

Çilek

Dondurma
Hazırlanışı
Kadayıfları doğruyoruz. Kreması için, tencereye, süt, un ve nişasta koyup ocağın üzerine koymadan çırpma teli ile karıştırıyoruz. Sonra ocağın üzerine alıp şekerin birazını ayırıp geri kalanı ilave ediyoruz. Şekerin ayırdığımız kısmını damla sakızı ile ayrı bir yere alıp dövüyoruz ve kremaya ilave ediyoruz. Pişmeye yakın yumurta sarısı ekliyoruz. Piştikten sonra labne peyniri koyup karıştırıyoruz. Doğranmış kadayıfı, tereyağı ile kavuruyoruz. Şeker, kırılmış ceviz ve tarçın ekleyip iyice kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Tatlı kaselerinin tabanına kadayıf üzerine krema ve üzerine biraz daha kadayıf koyuyoruz. Soğuduktan sonra üzerini dondurma ve çilek ile süsleyip servis ediyoruz.
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz