Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
17 Haziran 2014 Salı

Pratik Çilekli Dondurma Tarifi

Pratik Çilekli Dondurma Tarifi

NefisYemekTarifleri-dBE8w7Fqx

Malzemeler

1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Su Bardağı Krema
700 Gram Çilek
1 Su Bardağı Yoğurt

Hazırlanışı

Çileklerin saplarını ayıklıyoruz. 7-8 tane çileği ayrı bir kenara alıyoruz. Kalan çilekleri doğrayıcıya alıyoruz. Çilekleri püre haline getiriyoruz. Daha sonra üzerine pudra şekerini alıp, tekrar doğrayıcıdan geçiriyoruz. Burada şeker ve çilek iyice özdeşleşiyor. İsterseniz toz şeker de kullanabilirsiniz. Ayrı bir tarafta bir kaseye kremayı boşaltıyoruz. Üzerine yoğurdu da ekleyip, mikserin yüksek hızında karıştırmaya başlıyoruz. Krema ve yoğurt kabarıp, iki katına gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra doğrayıcıdan geçirdiğimiz çilekli karışımı, yoğurtlu kremalı kaseye boşaltıyoruz. Mikserle karıştırmaya devam ediyoruz. Burada karışımın iyi dağılması için, mikserle çok karıştırmalıyız. Karışım pembe rengini almalı. Daha sonra ayırdığımız çilekleri küp küp doğrayıp, karışıma ekliyoruz. Buzluğa dayanıklı bi kaba, hazırladığımız karışımı boşaltıp, üzerini düzleştiriyoruz. Buzlukta 1 saat kadar bekletiyoruz. Ardından dondurmalı kabı buzluktan çıkartıp, tekrar mikserle iyice karıştırıyoruz. Daha sonra tekrar kaba dondurmayı boşaltıp, yayıyoruz. Bu şekilde dondurmanın kıvamını ayarlamış oluyoruz. Siz de dondurmanın nasıl bir kıvamda olmasını isterseniz, o şekilde hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde dondurmayı sürekli karıştırıp, buzluğa koyduğunuzda, dondurmanın kıvamı daha da katılaşacaktır. Biz biraz daha yumuşak kıvamda olmasını istediğimiz için, bu şekilde hazırlıyoruz. Hazırladığımız dondurmayı, dondurma kaşıklarıyla servis tabağına alarak servise hazırlıyoruz.
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz