Etli Bamya Yemeği Yapımı
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 500 gr taze bamya
- 250 gr kuşbaşı et
- 1 adet orta boy soğan
- 1-2 adet domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ, tuz, su
Hazırlanışı
Öncelikle düdüklü tencerede kuşbaşı etleri soteleyip sıcak su dökün ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 1 saat kadar pişirin (Eti önceden pişirmemizin sebebi bamya yemeğinin içinde sert kalmaması).
Bamyaları ayıklanıp limonlu suda bekletin. Tencereye sıvı yağ koyun, soğanı yemeklik doğrayıp biraz kavurun. Ardından domatesi koyup biraz daha döndürün ve salçayı katıp son kez karıştırın. Kuşbaşı eti kavurduğunuz malzemelerin üzerine alın en son temizlenmiş bamyaları üzerine boşaltın. Su koymadan tencereyi sallayarak kavurmaya devam edin (kesinlikle kaşıkla karıştırmayın kaşıkla karıştırma esnasında bamyalar zedelenebilir ve içindeki o sünem sünemliği yemeğe akar). Bamyaların rengi değişince yarım limon suyu gezdirip tuzunu ekleyin, üzerine sıcak su döküp pişirin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder