Hindi Kavurması
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 2 adet hindi but
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı su
Hazırlanışı
Öncelikle hindi butunu kemikten ayırın, derisini alın. Kavurmalık şekilde küçük olarak doğrayın. Teflon tavaya koyun. 1 çay bardağı suyu dökün. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin. Ardından yağı ve diğer baharatları ekleyin. Kısık ateşte iyice kavurun. Zaten çabuk pişiyor, altını kapatın servise hazır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder