Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
24 Haziran 2014 Salı

Fasulye Kızartması Tarifi

Fasulye Kızartması Tarifi

NefisYemekTarifleri-81RZxcOYw

Malzemeler

2 Adet Domates
1 Kilogram Taze Fasulye
1 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Bardağı Nar Ekşisi
5 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Karabiber
Tuz
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

Hazırlanışı

Fasulyelerin alt ve üstelerini ayıklıyoruz. Fasulyeleri kırmıyoruz. Geniş bir tavaya bolca sıvıyağ döküyoruz. Yağ kızdıktan sonra fasulyeleri kızartıyoruz. Kızarttığımız fasulyeleri süzgece alıyoruz. Yağını süzdürüyoruz. Ayrı bir tarafta yemeğimizin sosunu hazırlıyoruz. Bir kaseye zeytinyağını boşaltıyoruz. Üzerine domatesleri rendeliyoruz. Sarımsağı rendeliyoruz. Nar ekşisini döküyoruz. Tuz, şeker ve karabiber serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Kızaran fasulyeleri sosun içerisine batırıp, bir müddet tutup, servis tabağına alıyoruz. Kalan sosu da fasulyelerin üzerine gezdirerek döküyoruz. Yemeğimizi servise hazırlıyoruz.
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz