Kırmızı Biber Sarması Tarifi
Kırmızı Biber Sarması Tarifi
Malzemeler
2 Adet Havuç6 Adet Kırmızı Kapya Biber
4 Adet İnce Patlıcan
2 Adet Yeşil Soğan
Sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanları yıkıyoruz. Kabuklarını alacalı soyup, küp küp doğruyoruz. Havuçların kabuklarını soyup, yıkıyoruz. Küp küp doğruyoruz. Geniş bir tavaya patlıcan ve havuçları kızartmak için sıvıyağ döküyoruz. Yağ kızdıktan sonra doğradığımız patlıcan ve havuçları kızartıyoruz.Kızarttığımız havuç ve patlıcanları geniş bir kaseye alıyoruz. Üzerine tuz serpiyoruz. Kırmızı biberleri köz tavasına diziyoruz. Alt üst çevirerek közlüyoruz. Közlediğimiz biberleri bir tabağa alıyoruz. Biberler soğuduktan sonra dikkatlice kabuklarını soyuyoruz.Yeşil soğanların yeşil yapraklarını uzun olarak kesiyoruz. Kalan beyazlı kısmını ince ince doğrayıp, patlıcan ve havuç kızartmasının üzerine ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Kabuklarını soyduğumuz kırmızı biberleri uzunlamasın ikiye kesiyoruz.Uç kısmına kızarttığımız patlıcanlı havuç karışımından yerleştiriyoruz. Dikkatlice rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız kırmızı biberleri yeşil soğan yapraklarıyla bağlıyoruz. Hazırladığımız kırmızı biber sarmasını servis tabağımıza dizerek servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder