Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Haziran 2014 Perşembe

Fırında Kavurma

NefisYemekTarifleri-T0HBqUSBQ

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 1 saat 30dk

Pişirme Süresi: 1 saat


Malzemeler

  • 250 gr dana kuşbaşı et
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Kekik, kırmızı toz biber, karabiber, tuz
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı

Kuşbaşı doğranmış etlerimizi, soğanları yağ ve tuz koymadan kendı suyuyla kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz. Bu karışımı borcama döküyoruz. Tavada zeytinyağında biberleri iyice kavurup ardından biber salçası ekliyoruz. Kuşbaşı doğranmış domatesleride ekleyip iyice pişiriyoruz. Bu karışımı da borcama döküp tuz ve baharatlarla harmanlıyoruz ve tepsiye döşüyoruz. Üzerine parmak dilimden daha ince kestiğimiz patatesleri sıralayıp üzerine kırmızı biber ve tuz ekleyip 200 derecede 25 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Fırında Kavurma 2

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz