Fırında Kavurma
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat 30dk
Pişirme Süresi: 1 saat
Malzemeler
- 250 gr dana kuşbaşı et
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 2 adet patates
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Kekik, kırmızı toz biber, karabiber, tuz
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
Kuşbaşı doğranmış etlerimizi, soğanları yağ ve tuz koymadan kendı suyuyla kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz. Bu karışımı borcama döküyoruz. Tavada zeytinyağında biberleri iyice kavurup ardından biber salçası ekliyoruz. Kuşbaşı doğranmış domatesleride ekleyip iyice pişiriyoruz. Bu karışımı da borcama döküp tuz ve baharatlarla harmanlıyoruz ve tepsiye döşüyoruz. Üzerine parmak dilimden daha ince kestiğimiz patatesleri sıralayıp üzerine kırmızı biber ve tuz ekleyip 200 derecede 25 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder