İslim Kebabı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 3 tane iri patlıcan
- Yarım kilo yağsız kuşbaşı
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 domates
- 3 biber
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup uzun şerit şeklinde keselim ve kızartalım. Kuşbaşı etleri tencereye üzerine küçük bir çay bardağı ölçüsünde su koyup kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirelim. Suyu çekince 2 kaşık zeytinyağıyla soğanları ekleyip kavuralım. Salçasını ekleyelim. Bir kaseye kızarttığımız patlıcanları dizerek içine etlerden koyalım ve bir kürdanla üzerine domates ve biber kesip koyalım. 1 su bardağı suyla bir tatlı kaşığı salçayı açıp yemeğin üzerine döküp fırına verelim.
0 yorum:
Yorum Gönder