Limonlu Körili Tavuk
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 6 adet iri parçalara kesilmiş tavuk göğsü (ister tavuk pirzolası)
- 1-2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı dolu köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Hazırlanışı
Tavukları una bulayıp 15 dakika bekletin. Bir kapta zeytinyağı, limon kabuğu rendesi, köri, sütü, tuz, karabiber, pul biber, kimyonu ilave ederek karıştırın. Fazla ununu aldığınız tavukları karışıma bulayıp 1 saat bekletin. Yağlı kağıt serin tepsiye ve tavukları koyup fırına verin. Afiyet olsun.
.
0 yorum:
Yorum Gönder