Kestane Unundan Pasta
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 4 yumurta
- 4 kahve fincanı kahverengi şeker
- 1 çorba kaşığı üzüm çekirdek tozu
- 3-5 su bardak kestane unu
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
Karıştırma kabına yumurtayı kırın üzerine kahverengi şekeri katıp mikserle çırpın. Üzerine üzüm çekirdek tozunu, kestane unu, nişasta ve vanilya katıp tekrar çırpın. Keke hamurumuzu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün ve üzerine spatula yardımıyla düzeltin. önceden ısıtılmış 160 derecede fırında 10-15 dk pişirin. Kekin altını hafif şekilde kaldırın pembe ise pişmiş demektir. Puding için süt ve puding pişirin. İçine bitter çikolata katıp eritin. Soğutun ve bir süre buzdolabında bekletin. Kekimiz ılıdıktan sonra kurumuş yerlerini kesin. Fazla soğutmayın ılık olacak. 3 eşit parçaya ayırın. Buzdolabında beklemiş pudingi kekin üzerine sürün. Yavaşça rulo yapın.
Servis tabağına ortasına alın. İkinciye birincinin üzerine sarın. Üçüncü parçaya da ikincinin üzerine sarın. Bu şekilde bir süre bekletip pastamızı yatırın. Kalan pudingi etrafına ve üzerine sürün. Donması için bir süre buzdolabında bekletin. Dilimlenerek arzuya göre çilekle servis edin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder