Vişneli Chessecake
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 1 saat 30dk
Malzemeler
- 1 yumurta
- 65 gr tereyağı
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Hazırlanışı
İlk önce kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serilir ve kenarları tereyağı ile yağlanır. Hamur malzemeleri bir kabın içinde alınır ve yoğurulur. Elde edilen hamur kelepçeli kalıbın dibine bastırılarak döşenir. Diğer taraftan krema malzemeleri başka bir kabın içine alınır ve mikser ile pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpılır. Elde edilen krema kelepçeli kalıba dökülür. 170 derecelik fırında 1 saat pişirilir. Daha sonra fırının derecesi 150′ye düşürülür ve 30 dakika daha pişirilir. Toplam 1,5 saat pişen cheesecake yaklaşık 2 saat fırından çıkarılmadan, fırının içinde soğumaya bırakılır. Soğuyan cheesecake 1 gece buzdolabında dinlendirilir. Vişne sosu için bütün malzemeler tencereye alınır ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayan sosun altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Vişne sos 1 gece buzdolabında dinlendirilmiş cheesecakenin üzerine dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder