Meyve Soslu Cheesecake
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 1 saat
Malzemeler
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı
- Bir su bardağı çekilmiş fındık
- 3 yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 500 gr labne peyniri
- 1 paket krema
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket hazır meyveli sos
Hazırlanışı
Alt taban için bisküvileri ve fındığı un haline gelene dek çekin. Tereyağını ekleyip güzelce yoğurun. Kelepçeli kalıbınızı yağlayıp bisküvi karışımını her yeri eşit olacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin ve dolaba kaldırın. Bu arada fırınınızı 170 dereceye ayarlayın. Labne peyniri, krema ve şekeri iyice çırpın. Ardından yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. En son un ve vanilyayı da ekleyin ve biraz daha çırpın. Kalıbı dolaptan çıkarın ve kenarlarını alüminyum folyo ile sarın. Ardından hazırlamış olduğunuz harcı içine boşaltın. Kalıbınızı bir kac kere tezgaha vurup hava kabarcıklarının patlamasına yardımcı olun. Önceden ısıtmış olduğunuz 170 derece fırında 1 saat pişirin. İsterseniz fırına ısıya dayanıklı bir kabın içerisine su koyun yada kalıbınızı içi su dolu bir tepsiye oturtarak fırına verin. Üzerinin çatlamaması için içi su dolu bir kap beraberinde pişmesi gerekiyor. (Ben küçük boy kare borcamın içine su koydum) Cheesecake pişerken üzerindeki tarife göre meyveli sosunuzu hazırlayın. 1 saat sonunda fırınınızı kapatın ve kapğını hafif aralık bırakarak kekin ılınmasını sağlayın. Kekiniz ılındıktan sonra fırından çıkarın. Tamamen soğuduğuna emin olduğunuzda kekinizi kalıptan çıkarmadan üzerine hazırlamış olduğunuz meyveli sosunuzu dökün ve o şekilde bir gece dolapta dinlendirin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder