Zebra Kek ( Ebruli Kek)
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2, 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
Yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Daha sonra süt, sıvı yağ ilave edip çırpın un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yaklaşık 22-23 cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla yarım kepçe dökün (yani yarım kepçe kakaolu, yarım kepçe sade). Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Hamur yayılarak halka halka görünüm oluyor. Dilerseniz bir kürdan yardımıyla önce pasta dilimler gibi tepsinin ortasından sonra tepsinin kenarlarından ortaya doğru çizikler atarak ebruli bir görüntüde elde edebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sade kek olarak servis yapabileceğiniz gibi krem şantiyle pasta görünümü de kazanabilirsiniz. Bunun için bir paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile hazırlayıp soğuyan kekin üzerine yayın. Ben 40 gr bitter çikolatayı eritip çikolatayla krem şanti üzerine halkalar çizip yine kürdan yardımıyla ebruli desen yaptım. Siz farklı süslemelerde yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder