Mısır Gevrekli Kurabiye Yapılışı
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 200 gr buğday nişastası
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- Karamelli mısır gevreği
- Kahvaltılık çikolata
Hazırlanışı
Malzemeleri hazırlayıp oda ısısında olan margarinle yoğuruyoruz. Üzerine nemli bez örtüp buzdolabında 10 dk bekletiyoruz. Hamurdan bezeler alıp şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz (yaklaşık 30-32 adet) önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz. Soğuduktan sonra çikolatamızı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile açıp kurabiyelerimizin üzerine sürüyoruz ve mısır gevreğine batırıyoruz (robottan geçirip küçültebiliriz de isteğe göre). Afiyet olsun.
Not: Kurabiyeler kuru haliyle 3-4 ay bayatlamadan saklanabiliyor.
0 yorum:
Yorum Gönder