Muzlu Vişneli Pankek
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- 1, 5 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir fiske tuz
- Muz dilimleri ve vişne reçeli
Hazırlanışı
Yumurta ile şeker çırpılıp, süt, un kabartma tozu, vanilya ve zeytin yağı eklenerek akıcı bir hamur elde edilir. Tava yağlanıp kızdırılır. Kaşık ile hamur tavaya akıtılıp arkalı önlü pişirilir. Hamur bitene kadar işleme devam edilir. Pişen pankeklerin arasına vişne reçeli ve muz dilimleriyle süslenip servis edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder