Tavuklu Patates Dolması
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 5 orta boy patates
- Yarım tavuk göğsü
- 5 tane domates
- 5 tane yeşil biber
- 1 tane kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz, pul biber, karabiber, kekik
- Sıvı yağ
Hazırlanışı
Öncelikle tavuk göğsünü, soğan, sarımsak, 3 tane domates ve 3 tane biberi minik küpler halinde doğrayalım. Tavaya biraz sıvı yağ ekleyip tavuğu suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Tavuk pişerken patatesleri soyup enlemesine ortadan ikiye keselim. Tatlı kaşığı yardımıyla ortasını çok ince olmayacak şekilde oyalım. Patateslerin hepsini bu şekilde oyalım. Toplamda 10 tane patates kasesi olacak. Bu arada tavukların üzerine soğan, sarımsak ve biberleri katıp pişirmeye devam edelim. En son domatesleri ve baharatlarını katıp karıştıralım. Domatesler çok pişmeden altını kapatalım. Tavada yada fritözde patatesleri yarı pişmiş kıvamda kızartalım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Yağlı kağıt mutlaka serelim. Yoksa yapışıyolar. Sotemizden hepsine eşit miktarda dolduralım. Üzerlerine dilimlenmiş domates ve biber koyup 175 dereceli fırında üzerindeki biberler hafif kızarana kadar bekletelim. Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder