Çökertme Kebabı (Pınarın)
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Hazırlama Süresi: 15dk
Malzemeler
- 250 gr kıyma
- Bir kuru soğan
- İki domates
- Maydanoz
- Tuz ,kekik, pul biber
- İsteğe bağlı salça veya biber salçası
- 3 büyük patates
- Yoğurt
- Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Önce kıymamızı bir tencereye alıp kavuralım. 3 dakika sonra soğanımızı incecik doğrayıp ekleyerek iyice kavuralım. Domateslerimizi rendeleyip kıymamıza ilave edelim. Suyunu çekene kadar kavuralım. Altını kapatacağımız zaman maydanozları incecik doğrayıp içine koyalım. biraz karıştırıp tuzunu, kekiğini, biberini koyup ağzını kapatalım. Sonra patatesleri soyup ister cips gibi ister beni yaptığım şekilde doğrayıp kızartalım. Servis tabağımıza alalım. Üzerine yoğurdumuzu biraz çırpıp koyalım. Onun üzerine de kıymamızı koyup servis yapalım. Çökertme kebamımız hazır, afiyet olsun.
Pınar Kayaya teşekkürler, arkadaşımınki gibi olmasa da güzel odu.
Önce kıymamızı bir tencereye alıp kavuralım. 3 dakika sonra soğanımızı incecik doğrayıp ekleyerek iyice kavuralım. Domateslerimizi rendeleyip kıymamıza ilave edelim. Suyunu çekene kadar kavuralım. Altını kapatacağımız zaman maydanozları incecik doğrayıp içine koyalım. biraz karıştırıp tuzunu, kekiğini, biberini koyup ağzını kapatalım. Sonra patatesleri soyup ister cips gibi ister beni yaptığım şekilde doğrayıp kızartalım. Servis tabağımıza alalım. Üzerine yoğurdumuzu biraz çırpıp koyalım. Onun üzerine de kıymamızı koyup servis yapalım. Çökertme kebamımız hazır, afiyet olsun.
Pınar Kayaya teşekkürler, arkadaşımınki gibi olmasa da güzel odu.
0 yorum:
Yorum Gönder