Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
1 Temmuz 2014 Salı

Dondurmalı Ekmek Kadayıfı

NefisYemekTarifleri-P17EzDwwC

Kaç Kişilik: 10-12 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 1 paket ekmek kadayıfı
  • 3 bardak şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 2 litre su
  • 1 kg vanilyalı dondurma
  • 1 avuç antep fıstığı

Hazırlanışı

2 litre suya şekerimizi ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra bir kaç damla limon suyu ekliyoruz.
Kadayıfımızı tepsiye alıp ocağa koyduktan sonra altı kısık ateşdeyken şerbetini yavaş yavaş ekliyoruz.
Şerbetimiz bittikten sonra tatlımızı kenara alıp iyice soğutuyoruz. (ılıdıktan sonra dolaba da alabiliriz. )
İyice soğuyan tatlımıza servis yapmaya yakın üzerine dondurmayı yaydıktan sonra hafifçe dövülmüş antep fıstığıyla süslüyoruz. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz