Dondurmalı Ekmek Kadayıfı
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 paket ekmek kadayıfı
- 3 bardak şeker
- Yarım limonun suyu
- 2 litre su
- 1 kg vanilyalı dondurma
- 1 avuç antep fıstığı
Hazırlanışı
2 litre suya şekerimizi ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra bir kaç damla limon suyu ekliyoruz.
Kadayıfımızı tepsiye alıp ocağa koyduktan sonra altı kısık ateşdeyken şerbetini yavaş yavaş ekliyoruz.
Şerbetimiz bittikten sonra tatlımızı kenara alıp iyice soğutuyoruz. (ılıdıktan sonra dolaba da alabiliriz. )
İyice soğuyan tatlımıza servis yapmaya yakın üzerine dondurmayı yaydıktan sonra hafifçe dövülmüş antep fıstığıyla süslüyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder