Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
1 Temmuz 2014 Salı

Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi

NefisYemekTarifleri-CHeBiFske

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 5dk


Malzemeler

  • 1 paket dr. Outker kivi jölesi
  • 2 tane kivi
  • 1 lt süt
  • 2, 5 kahve fincanı un
  • 2, 5 kahve fincanı şeker
  • 1 tane falım damla sakızı
  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • Petibör bisküvi

Hazırlanışı

İlk önce kivi jölesi tarifine uygun yapılır. Kaselere azıcık dökülür. Kesilen kiviler üstkerine yerleştirilir. Tekrar jöleden üstlerine pay edilir. Jöle işlemi bittikten sonra süt, un, şeker ve sakız bir tencereye alınıp kaynatılır. Kaynadıktan sonra tereyağ üzerine bırakılır. Erime işlemi bitince mikserde 5 dk çırpılır. Kasedeki jölelerin üzerine yarısı pay edilir. Hepsine birer bisküvi koyulur. Diper yarısı da bisküvilerin üzerine pay edilir. 4-5 saat dolapta durduktan sonra ters çevrilip servis edilir. Geceden yaparsanız daha iyi olur. Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz