Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 5dk
Malzemeler
- 1 paket dr. Outker kivi jölesi
- 2 tane kivi
- 1 lt süt
- 2, 5 kahve fincanı un
- 2, 5 kahve fincanı şeker
- 1 tane falım damla sakızı
- 100 gr tereyağı veya margarin
- Petibör bisküvi
Hazırlanışı
İlk önce kivi jölesi tarifine uygun yapılır. Kaselere azıcık dökülür. Kesilen kiviler üstkerine yerleştirilir. Tekrar jöleden üstlerine pay edilir. Jöle işlemi bittikten sonra süt, un, şeker ve sakız bir tencereye alınıp kaynatılır. Kaynadıktan sonra tereyağ üzerine bırakılır. Erime işlemi bitince mikserde 5 dk çırpılır. Kasedeki jölelerin üzerine yarısı pay edilir. Hepsine birer bisküvi koyulur. Diper yarısı da bisküvilerin üzerine pay edilir. 4-5 saat dolapta durduktan sonra ters çevrilip servis edilir. Geceden yaparsanız daha iyi olur. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder