Elmalı Puf Kurabiyeler
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 8 yaprak milföy hamuru
Hazırlanışı
Çıtır çıtır puf kurabiyeler. İç için elmaları rendeleyip diğer malzemelerle karıştırıp içi hazırlıyoruz. Bir yaprak milföy hamuru ortadan ikiye kesip oklava yardımıyla biraz büyütüyoruz. Sonra bu hamuru üçgen şeklinde beş parçaya kesiyoruz. İç harcından katıp uçları açık kalacak şekilde rulo yapıyoruz. Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz. Sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Kızaran kurabiyeleri alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder