Karaköy Böreği
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- Baklava yufkası
- Tereyağ, sıvı yağ
- Kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz şeker veya 2 adet küp şeker
- Kıyma (gramını yapılacak büyüklüğe göre belirleyebilirsiniz)
- Orta boy bir tepsi için 250 gram kadar, kuru soğan, tuz, karabiber
Hazırlanışı
Sıvı yağda kuru soğan küp küp kesilerek pembeleşinceye kadar pişirilir. Ardından kıyma eklenir ve kavrulur. Kıyma kavrulunca sırasıyla, kuş üzümü (göz kararı), tarçın, karabiber, şeker ve tuz eklenir. İç harç hazırlandıktan sonra tereyağ bir tavada eritilir ılıyınca içerisine biraz sıvı yağ eklenir. Bir baklava yufkası alınır her tarafına yağ karışımı fırça ile sürülür. Üst kısmına kıymalı karışım baştan sona kadar eklenir sonra rulo yapılarak sarılır. Tüm yufkalara aynı işlem yapılır istenilen şekil vererek tepsiye dizilir normal şekli bir ruloyu ikiye katlamak şeklinde fırına vermeden önce kalan yağ karışımı tüm böreklerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Tarif normal yufkadan da yapılabilir ancak baklava yufkası ile yapılınca orjinaline daha yakın bir tat oluyor. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder