Patates Makarnası
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 3 adet patates
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Aldığı kadar un
- Tuz
Hazırlanışı
Patatesler haşlanıp püre haline getirilir. Soğuyunca yumurta, zeytinyağı ve tuz eklenip un ilave edilerek ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir. Hamur bezelere ayrılıp ince uzun bir şekilde yuvarlanıp (yaklaşık parmak 1,5 cm) bıçakla kesilerek şekillendirilir. Makarnanın suyu kaynayınca (1,5-2 litre) üzerine zeytinyağı ve tuz eklendikten sonra kaynayan suya makarnalar bırakılır. Pişen makarnalar suyun yüzeyine çıkar. Kevgirle servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, maydanozla süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder