Yoğurtlu Patates Dolması
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 50dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 4 – 5 orta boy patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- Sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Pul biber
- Tuz
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavurun salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Toz biberi de ekleyip karıştırın. Patatesleri de ekleyip salçalı karışımı iyice yiyene kadar karıştırarak pişirin. Karışımı kenara alarak biraz ılımasını bekleyin. Bu sırada başka bir kapta sarımsakları rendeleyin. Yoğurt sarımsak ve tuzu karıştırın. Soğuyan patates püresini küçük toplar yapıp baş parmağınızla ortasına bastırın içine yoğurt koyulabilecek bir çukur oluşturun. Püreye şekil verdikten sonra ortalarına sarımsaklı yoğurdu koyun ve üzerine pul biber serpin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder