Etli Taze Fasulye
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 kilo taze fasulye
- 200 gr dana kuşbaşı
- 3 adet domates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Sıvı yağ
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıcak su
Hazırlanışı
Basınçlı bir tencerede kuşbaşı eti sıvı yağ ile kavurup, etler kendi suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince üzerini geçecek kadar sıcak su koyup tenceremizin kapağını kapatıp etler yumuşayana kadar pişirelim.
Fasulyelerimizi temizleyelim. Kuru soğanı, domateslerimizi doğrayalım. Pişen etlerimizin üzerine önce kuru soğanı atıp kavuralım. sonra salçayı da ekleyelim. Fasulyeler ide ilave edip üzerine kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ekleyip beş dakika kavuralım. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak suyu, tuzu ekleyip tenceremizin ağzını kapatıp 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.f
0 yorum:
Yorum Gönder