Fırında Parmesanlı Kabak
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 4 adet kabak
- 2 diş sarımsak
- 1 kase iri doğranmış domates
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kabakları yıkayıp uzunlamasına ikiye kesin. Kaynayan tuzlu suda yalnızca 5 dk haşlayın. Haşlanan kabakları suyunun süzülmesi için kenara alın. Tavaya zeytinyağını alın. İnce kıyılmış sarımsakları soteleyip tavayı ateşten alın. İçine iri doğranmış domatesleri, galeta ununu, tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Haşlanıp suyu süzülen kabakların içini bir tatlı kaşığı yardımı ile çıkarın. Kabakları fırın tepsisine alın ve içini yağlayıp biraz tuz ekin. Ardından hazırladığınız sosu kabakların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dk pişirin. Fırından çıkarıp rendelenmiş parmesan peynirini serpin ve 5 dk daha pişirin. Afiyet olsun.
Not : Domatesli harcın içine bir miktar da beyaz peynir koyabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder