Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Temmuz 2014 Pazar

Fırında Parmesanlı Kabak

NefisYemekTarifleri-cwyAXw4W6

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase iri doğranmış domates
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Kabakları yıkayıp uzunlamasına ikiye kesin. Kaynayan tuzlu suda yalnızca 5 dk haşlayın. Haşlanan kabakları suyunun süzülmesi için kenara alın. Tavaya zeytinyağını alın. İnce kıyılmış sarımsakları soteleyip tavayı ateşten alın. İçine iri doğranmış domatesleri, galeta ununu, tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Haşlanıp suyu süzülen kabakların içini bir tatlı kaşığı yardımı ile çıkarın. Kabakları fırın tepsisine alın ve içini yağlayıp biraz tuz ekin. Ardından hazırladığınız sosu kabakların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dk pişirin. Fırından çıkarıp rendelenmiş parmesan peynirini serpin ve 5 dk daha pişirin. Afiyet olsun.

Not : Domatesli harcın içine bir miktar da beyaz peynir koyabilirsiniz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz