Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Temmuz 2014 Çarşamba

Fırında Kırmızı Biber ve Kabak Dolması

NefisYemekTarifleri-fmWYQfcvF

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi:


Malzemeler

  • 4-5 kırmızı biber
  • 1-2 kabak

Hazırlanışı

Pirinçler yıkanıp suyu süzülür. Soğan ince ince doğranıp sıvı yağda kavrulur. Salça eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur. Pirinçler eklenip birkaç defa çevrilir. 1. 5 su bardağı su ve tuz eklenip kısık ateşte pişirilir. Pişince üzerine bir bez örtülüp kapağı kapatılır, dinlendirilir. Bu arada kırmızı biberlerin içi temizlenir. Kabakların içi oyulur.
Dinlenen iç harcın baharatı eklenip güzelce karıştırılır. Biber ve kabakların içi sıkı bir şekilde doldurulup tepsiye dizilir. Tepsiye biraz su koyulur (İsterseniz salçalı su da yapabilirsiniz). Biber ve kabakların üstte kalan kısmı fırça ile yağlanıp 170 derece fırına verilir. Dolmaların üstü kızarınca ters çevrilip diğer tarafları da kızarana kadar tekrar fırınlanır. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz