Fırında Kırmızı Biber ve Kabak Dolması
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 4-5 kırmızı biber
- 1-2 kabak
Hazırlanışı
Pirinçler yıkanıp suyu süzülür. Soğan ince ince doğranıp sıvı yağda kavrulur. Salça eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur. Pirinçler eklenip birkaç defa çevrilir. 1. 5 su bardağı su ve tuz eklenip kısık ateşte pişirilir. Pişince üzerine bir bez örtülüp kapağı kapatılır, dinlendirilir. Bu arada kırmızı biberlerin içi temizlenir. Kabakların içi oyulur.
Dinlenen iç harcın baharatı eklenip güzelce karıştırılır. Biber ve kabakların içi sıkı bir şekilde doldurulup tepsiye dizilir. Tepsiye biraz su koyulur (İsterseniz salçalı su da yapabilirsiniz). Biber ve kabakların üstte kalan kısmı fırça ile yağlanıp 170 derece fırına verilir. Dolmaların üstü kızarınca ters çevrilip diğer tarafları da kızarana kadar tekrar fırınlanır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder