Güllaç
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 1 paket güllaç
- 1,5 kilo süt
- 3 su bardağı şeker
- Ceviz (güllacın arasına, gramını isteğe göre az yada çok koyabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
Bir orta boy tencereye süt, şeker ve vanilyayı ekleyip çok az kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. El yakmayacak bir şekilde ılındıktan sonra istediğiniz boyutlarda bir fırın tepsisine güllaç yapraklarını koyun. Eğer büyükse yapraklar istediğiniz şekilde kırabilirsiniz. Güllacı yaptıktan sonra bu fark edilmeyecektir. Bir kepçe yardımı ile yaprakların üstüne sütü döküp yaprakların her tarafının ıslanmasını sağlayın. (Pakette 10 tane yaprak varsa 5 yaprakta ceviz koyabilirsiniz. ) Sonra diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayın. En son kalan süt varsa onu da ekleyebilirsiniz. Süsleyip 2 saat buzdolabının alt kısmında beklettik sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder