Haşhaşlı Şekerpare Tarifi
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 200 gr. margarin
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı irmik
- 3 çorba kaşığı dolusu pudra şekeri
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 11 yemek kaşığı dolusu un
Hazırlanışı
İlk olarak şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın. Limon suyunu da sıkarak 5 dk. daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin ve soğutun. Hamur malzemelerini yoğurma kabına alın ve kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edinceye dek azar azar un ekleyerek yoğurun. Bir tabağa haşhaşı dökün. ( Ben siyah haşhaş ve mavi haşhaşı karıştırdım.) Hamurdan minik toplar yapın ve haşhaşa bulayın. Üzerine fındık batırarak önceden ısıtılmış 190° fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkan şekerparelerinizin üzerine şerbetini döküp dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder