Havuçlu Kek
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 25dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 3 yumurta
- 3 fincan şeker
- 3 fincan un
- 1 çay bardağı tahin
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 orta boy rendelenmiş havuç
- 1, 5 çay bardağı mısır özü ya da ayçiçek yağı
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
- Kabartma tozu ve vanilya
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Üzerine yağ, tahin, tarçın, havuç ve sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ettikten sonra, cevizi / fındığı ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz. Enfes bir tarif. Mutlaka denedikten sonra hak vereceksiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder