Laz Böreği Hazırlanışı
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
Hazırlanışı
İlk önce hamurumuzu yapmakla başlıyoruz. Yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu, sirke ve alabildiğine un koyuyoruz ve hamurumuzu yapıyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu 15 dk dinlenmesi için bekletiyoruz. O sırada biz muhallebimizi yapıyoruz. Süt, yumurta, un ve toz şeker koyup ocağa alıyoruz. Muhallebimizi karıştırıyoruz ve koyulaşınca ocaktan alıyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz. Dinlenen hamurumuzu alıyoruz.
Şimdi açmaya başlayabiliriz. Hamurumuzu baklava hamuru açar gibi nişasta unuyla açıyoruz ve baklava gibi ince açıyoruz. Hamurumuzu 12 eşit parçaya bölüyoruz 6 adet alta ve 6 adet ise muhallebiyi koyduktan sonra üstüne koyacağız. Şimdi 6 adet ince baklava gibi açıyoruz ve her kata sıvı yağ döküyoruz. Sonra da 6 kattan sonra soğuyan muhallebiyi döküyoruz ve sonradan 6 adet hamurda üstüne koyuyoruz. Ve şimdi laz böreğimiz hazır fırına koymadan önce isteğiniz gibi dilimliyoruz ve üzerine tereyağı eritip döküyoruz ve fırına koyuyoruz 180 derece alıyoruz. Fırına koyduktan sonra şerbetini yapabiliriz.
Şerbeti 2 bardak şeker 2. 5 bardak su koyarak yapıyoruz. Şimdi böreğimizi fırından alıyoruz. Ve laz böreğimizin bide şerbetimizin soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra şerbetimizi dökebiliriz. AFİYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder