İskender
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 1 paket hazır kıyma döner
- Pide
- Yoğurt
Hazırlanışı
Ben pide olarak tarifini paylaştığım pideyi kullandım. Pideyi 2 küp şekeri büyüklüğünde doğrayın ve servis tabağınızın üzerine yayın. Her yerine yayın. sadece yoğurt koyacağınız yere pide koymayın. Sosu için tavaya tereyağı ve ketçabı alın. Tereyağı eriyene kadar ketçapla pişirin. Salçayı ve tuzunu ekleyip sıcak suyumuzu yavaş yavaş koyun. Kıvamı hazır ayranların kıvamı gibi olacak. Ona göre su ayarlaması yapın ve 15-20 dk pişirin. Döneri tarifine uygun şekilde pişirin. Pidelerin üzerine sosu biraz gezdirin. Üzerine döneri koyup yanına yoğurt ekleyip en son üzerine iyice yaktığınız tereyağını gezdirin. Tereyağının simsiyah tortusu çıkana kadar yakacaksınız yoksa iskender tadını alamazsınız. Emin olun yediğiniz en güzel iskender olacak. İskenderi hep dışarıda yiyorduk fakat bunun kadar lezzetli bir iskenderi hiçbir yerde yemedik. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder