Tavuklu Mantarlı Sultan Kebabı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 2 yufka
- yarım kilo tavuk göğsü
- 400 gr mantar
- 1 çarliston biber
- 1 kırmızı biber
- 2 küçük patlıcan
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı biber yada domates salça
- tuz
- karabiber
- pulbiber
Hazırlanışı
Patlıcanları küp küp doğrayalım tuzlu suda bekletelim ve kızgın yağda kızartalım.
Mantarları limonlu suda bekletelim ve soyup doğrayalım. Gögüsleri küp küp doğrayalım ve yıkayalım. Tenceremize hiç yağ koymuyoruz etlerimizi içine atalım çünkü et de mantarda fazlasıyla su veriyor. Etlerimizi bir kaç çevirip mantarları ekleyelim ve soğanı ince dilimleyip içine atalım ve kapağını kapatalım biraz kaynasın ve iyice suyunu versin. Mantar çok fazla su verdiği için ve bu aşamadan sonra suyu baya süzüyorum tencereden ve tekrar ateşe alıp biberleri doğrayıp içine atıyorum baya özleştikten sonra haşlanmış bezelyeleri ekliyorum bir iki çevirip patlıcanları da ekleyip tuz, pulbiber, karabiber ekleyip kapatıyorum.
Yufkamızı 4′e bölelim. Bir kasenin içine büzelim, orta kısma küçük bir parça yufka koyalım ve iç malzemeden 3 kaşık koyalım. Yağladığımız tepsiye dizelim. üzerine beşamal sosu hazırlayıp hepsine dökelim ve 180 derecede üzerleri kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim. Kızarınca fırından alıp üzerine kaşar rendesini serpelim ve iyice eriyip kızarınca fırını kapatalım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder