Islak Kurabiye
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 1 paket kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 3 – 3,5 su bardağı un
Hazırlanışı
Önce kurabiyenin şerbetini hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu kaynatarak yoğun kıvama gelene kadar pişirin. Piştikten sonra altını kapatıp buzdolabında iyice soğutun. Kurabiye hamuru için; margarini, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı, şekeri, sıvı yağı, yumurtayı ve aldığı kadar unu koyarak karıştırın. Hamurdan küçük parçalar alarak yuvarlayın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın. Kurabiyeler pişince hemen soğuk şerbete batırıp çıkarın. Üstünü ister hindistan cevizi isterseniz antep fıstığı ile süsleyin. Soğutarak servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder