Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Temmuz 2014 Pazar

Islak Kurabiye

NefisYemekTarifleri-2sGqKJuQj

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 30dk


Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 – 3,5 su bardağı un

Hazırlanışı

Önce kurabiyenin şerbetini hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu kaynatarak yoğun kıvama gelene kadar pişirin. Piştikten sonra altını kapatıp buzdolabında iyice soğutun. Kurabiye hamuru için; margarini, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı, şekeri, sıvı yağı, yumurtayı ve aldığı kadar unu koyarak karıştırın. Hamurdan küçük parçalar alarak yuvarlayın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın. Kurabiyeler pişince hemen soğuk şerbete batırıp çıkarın. Üstünü ister hindistan cevizi isterseniz antep fıstığı ile süsleyin. Soğutarak servis yapın. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz