Muhallebili Kadayıf Talısı
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 350 gram çiğ kadayıf
- 3 – 4 yemek kaşığı tereyağ
- 750 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti
Hazırlanışı
İnce tel kadayıfı (çiğ olacak) 3- 4 yemek kaşığı erimiş tereyağ ile iyice harmanlayalım. Yarısını yağladığımız borcama dökelim. 750 ml süt, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta ve 1 su bardağı toz şekeri muhallebi kıvamında pişirelim. Pişip soğuyunca krem şanti ile çırpalım (daha lezzetli oluyor).
Muhallebiyi kadayıfların üstüne dökelim. Kalan kadayıfları üzerini kapatacak şekilde koyup 180 derece fırında pişirelim. 3 su bardağı su ile 1,5 su bardağı şekeri kaynatıp soğutuyoruz. Fırından çıkan kadayıfa döküyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder