Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Temmuz 2014 Pazar

Muhallebili Kadayıf Talısı

NefisYemekTarifleri-SZzuOLHzR

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 30dk


Malzemeler

  • 350 gram çiğ kadayıf
  • 3 – 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 750 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti

Hazırlanışı

İnce tel kadayıfı (çiğ olacak) 3- 4 yemek kaşığı erimiş tereyağ ile iyice harmanlayalım. Yarısını yağladığımız borcama dökelim. 750 ml süt, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta ve 1 su bardağı toz şekeri muhallebi kıvamında pişirelim. Pişip soğuyunca krem şanti ile çırpalım (daha lezzetli oluyor).
Muhallebiyi kadayıfların üstüne dökelim. Kalan kadayıfları üzerini kapatacak şekilde koyup 180 derece fırında pişirelim. 3 su bardağı su ile 1,5 su bardağı şekeri kaynatıp soğutuyoruz. Fırından çıkan kadayıfa döküyoruz. Afiyet olsun.

Muhallebili Kadayıf Talısı

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz