Çikolatalı Pudingler Tarifi
Malzemeler
3 Su Bardağı Süt
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Kakao
50 Gram Margarin
1 Su Bardağı Un
1 Paket Vanilya
Çikolata Sosu İçin:
1 Su Bardağı Süt
Yarım Çay Bardağı Şeker
1 Yemek Kaşığı Un
1 Paket Kakao
1 Paket Vanilya
Süslemek İçin:
Çikolata Rende Çeşitleri
3 Su Bardağı Süt
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Kakao
50 Gram Margarin
1 Su Bardağı Un
1 Paket Vanilya
Çikolata Sosu İçin:
1 Su Bardağı Süt
Yarım Çay Bardağı Şeker
1 Yemek Kaşığı Un
1 Paket Kakao
1 Paket Vanilya
Süslemek İçin:
Çikolata Rende Çeşitleri
Hazırlanışı
Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri, unu, Kakaoyu ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Ardından yumurtayı kırıyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşıp göz göz olunca üzerine margarini ve vanilyayı ekliyoruz. Karıştırıp, ocağın altını kapatıyoruz. Ardından mikserle iyice karıştırarak kremayı soğutuyoruz. Sütlü, kakaolu ve çiçekli çikolataları ayrı tabaklara rendeliyoruz. Daha sonra pudingi servise hazırlayacağımız kâselere çay kaşığıyla sıra sıra dikkatlice yerleştiriyoruz. Kâsenin zeminine de çikolata rendesi döşüyoruz. Daha sonra soğuttuğumuz pudingi kâselere paylaştırarak dikkatlice dolduruyoruz. Daha sonra pudingli kâseleri buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz. Bu sırada pudingin üzeri için sos hazırlıyoruz. Sos tenceresine sütü boşaltıyoruz. Şekeri, Kakaoyu ve unu ekliyoruz. Ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Sos kıvamına geldikten sonra üzerine vanilyayı ilave edip, ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Buzdolabında beklettiğimiz pudingleri çıkartıyoruz. Düz servis tabağına puding kâsesine dikkatlice ters çeviriyoruz. Üzerine soğuyan sosu dökerek servise hazırlıyoruz.
Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri, unu, Kakaoyu ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Ardından yumurtayı kırıyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşıp göz göz olunca üzerine margarini ve vanilyayı ekliyoruz. Karıştırıp, ocağın altını kapatıyoruz. Ardından mikserle iyice karıştırarak kremayı soğutuyoruz. Sütlü, kakaolu ve çiçekli çikolataları ayrı tabaklara rendeliyoruz. Daha sonra pudingi servise hazırlayacağımız kâselere çay kaşığıyla sıra sıra dikkatlice yerleştiriyoruz. Kâsenin zeminine de çikolata rendesi döşüyoruz. Daha sonra soğuttuğumuz pudingi kâselere paylaştırarak dikkatlice dolduruyoruz. Daha sonra pudingli kâseleri buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz. Bu sırada pudingin üzeri için sos hazırlıyoruz. Sos tenceresine sütü boşaltıyoruz. Şekeri, Kakaoyu ve unu ekliyoruz. Ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Sos kıvamına geldikten sonra üzerine vanilyayı ilave edip, ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Buzdolabında beklettiğimiz pudingleri çıkartıyoruz. Düz servis tabağına puding kâsesine dikkatlice ters çeviriyoruz. Üzerine soğuyan sosu dökerek servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder