Tavada Lüfer
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 2 adet iri boy lüfer
- Yarım litre süt
- Tuz
- Mısır unu
Hazırlanışı
Ayıklanıp temizlenmiş olan balıklarımızı tuzlu sütte 5 dakika bekletin.
Tuzlu sütte 5 dk. bekletip suyunu aldıktan sonra una bulayıp kızartırsanız balığın yağı dışarıda, suyu ise içeride kalır. Bu işlem, balıklarınızın kurumasını önler ve daha lezzetli olurlar.
Balığı kızartırken bir tarafını pişirmeden öbür tarafını çevirmeyin. Bu balığınızın dağılmasına sebep olur. Tavayı hafifçe sallayarak kızartın bu şekilde balığın tavaya yapışmasını da önlemiş olursunuz.
Kızarttığınız balıklar ikiden fazla ise tavaya hepsini birden koymayın. Bu yağın soğumasına neden olur ve balıklar yağ çeker.
Sadece beyaz etli balıklar sütte bekletilir.
0 yorum:
Yorum Gönder