Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
1 Temmuz 2014 Salı

Tavada Lüfer

NefisYemekTarifleri-vqUqpzkay

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 10dk


Malzemeler

  • 2 adet iri boy lüfer
  • Yarım litre süt
  • Tuz
  • Mısır unu

Hazırlanışı

Ayıklanıp temizlenmiş olan balıklarımızı tuzlu sütte 5 dakika bekletin.

Tuzlu sütte 5 dk. bekletip suyunu aldıktan sonra una bulayıp kızartırsanız balığın yağı dışarıda, suyu ise içeride kalır. Bu işlem, balıklarınızın kurumasını önler ve daha lezzetli olurlar.

Balığı kızartırken bir tarafını pişirmeden öbür tarafını çevirmeyin. Bu balığınızın dağılmasına sebep olur. Tavayı hafifçe sallayarak kızartın bu şekilde balığın tavaya yapışmasını da önlemiş olursunuz.

Kızarttığınız balıklar ikiden fazla ise tavaya hepsini birden koymayın. Bu yağın soğumasına neden olur ve balıklar yağ çeker.

Sadece beyaz etli balıklar sütte bekletilir.

Tavada Lüfer 1 Tavada Lüfer 2 Tavada Lüfer 3 Tavada Lüfer 4 Tavada Lüfer 5

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz