Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
1 Temmuz 2014 Salı

Kayısılı Fındıklı Kup Tarifi

Kayısılı Fındıklı Kup Tarifi

NefisYemekTarifleri-QOHm8O0oE
Malzemeler
1 Litre Süt

1 Su Bardağı Toz Şeker

1 Su Bardağı Fındık

2 Yemek Kasığı Un

2 Yemek Kaşığı Nişasta

1 Paket Vanilya

2 Yemek Kaşığı Köpürtülmüş Şanti

1 Kase Kuru Kayısı
Hazırlanışı
Kayısılı Fındıklı kup tarifimiz için, ilk önce kuru kayısıları geniş bir kaseye alıyoruz. Üzerini örtecek kadar su döküyoruz. Kayısıları ıslıyoruz. Diğer taraftan tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı ekliyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak kremamızı pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşıp, göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.                 Krema soğuduktan sonra üzerine köpürtülmüş şantiyi ilave ediyoruz. Mikserle iyice karıştırıyoruz. Yumuşayan kayısıları küçük küçük doğruyoruz. Dondurma kuplarına paylaştırarak biraz kayısı koyuyoruz. Ardından üzerine hazırladığımız kremayı paylaştırarak döküyoruz. Kalan köpürtülmüş şantiyi de kremanın üzerine sıkıyoruz. Daha sonra ayırdığımız kayısıları kremanın üzerine serpiştiriyoruz. Fındıkları doğrayıcıdan geçiriyoruz. Kayısılı fındıklı kupların üzerine dövülmüş fındık serpiştiriyoruz. Hazırladığımız kayısılı Fındıklı kupları buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazırlıyoruz.
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz